XXI. MISIK LÁSZLÓ EMLÉKVERSENY
2016. OKTÓBER 22. Szombat

XXI. MISIK LÁSZLÓ EMLÉKVERSENY

2016. OKTÓBER 22-én 10:00 -tól – SZEGEDEN

 

Verseny célja: Megemlékezés a Szegedi Kerékpáros Sport club volt elnökére és versenyzőjére. Versenyzési lehetőség biztosítása és a versenyidény befejezése.

A verseny helye és időpontja: Szeged – Tápé Úgynevezett “Olajoskör”. A pálya megközelíthető a 47-es útról, Szegedről
Hódmezővásárhely felé haladva a SHELL kút utáni első leágazásnál jobbra (Fa-villa vendéglő), azt követő első leágazásnál ismét jobbra.
Parkolási lehetőség a helyszínen biztosítva.

Térkép:

Route 3 284 698 – powered by www.bikemap.net

A verseny távja, korcsoportjai, kategóriák: A versenyen három futam kerül lebonyolításra. Amennyiben egy kategóriában nincs meg legalább 3 versenyző, a versenybíróság a kategóriákat összevonhatja! A futamokban a kategóriák külön lesznek értékelve! A verseny nyílt, mindenki elindulhat, kortól és nemtől függetlenül a kategóriájában. A verseny, az országúti kerékpárversenyzés szabályainak figyelembe vételével kerül megrendezésre, függetlenül attól, hogy a verseny körpályán kerül lebonyolításra. A mezőnytől elmaradó versenyző csak a saját pozíciójában haladhat, vagyis lekörözés esetén nem állhat be az őt utolérők közé, és nem kaphat pontot a hajrákért, nem vehet részt a hajrákban sem. Emiatt a futamok tervezett rajtidőpontjai módosulhatnak. A nem megfelelően – leolvashatóan – felhelyezett rajszámokkal induló versenyzőket a versenybíróság figyelmezteti és kizárhatja a versenyből!

Futam: Kör (db): Táv (km): Kategóriák: Részhajrák:
1.futam 10:00-tól 3 17,4 Fiú U11 Nincs
Fiú U13
Fiú U15
Leány W17
2.futam kb.:10:50-től 8 46,4 Fiú U19 8 db
Fiú  U17
Szenior 40 évtől
Felnőtt Női
3.futam kb.: 12:10-tól 12 69,6 Felnőtt Amatőr férfi 12 db
Felnőtt Igazolt férfi

Helyezések eldöntése: 

A futamokban a főmezőny beérkezését követően, a dobogós helyezések eldöntése után, újabb kört nem kezdhetnek meg, a lekörözött versenyzők.

A 3 körös versenyben a vég befutó alapján lesz értékelés. A futamot az a versenyző nyeri, aki kategóriájában a három kört a legrövidebb idő alatt, mindenféle külső segítség nélkül teljesíti. Az 1-3 helyezettek érem díjazásban részesülnek.

A 8 körös versenyben minden körben részhajrá.
A versenyszámban kategóriánként és pontok alapján díjazunk. A futamot az a versenyző nyeri, aki a kategóriájában a nyolc kört a legrövidebb idő alatt, mindenféle külső segítség nélkül teljesíti. Az abszolút egyéni pontversenyt az a versenyző nyeri, aki a verseny során a legtöbb pontot gyűjti. Részhajránként az első három versenyző pontot kap (5,3,2). Korcsoportonként és a pontverseny 1-3 helyezettek érem
díjazásban részesülnek.

A 12 körös versenyben minden körben részhajrá.
A versenyszámban kategória és pontverseny értékelés lesz. A MISIK LÁSZLÓ EMLÉK KUPÁT az a versenyző nyeri, aki a célbefutó alkalmával elsőként halad át a célvonalon. A kategóriájában versenyt az a versenyző nyeri, aki a tizenkét kört a legrövidebb idő alatt, mindenféle külső segítség nélkül teljesíti. Az abszolút egyéni pontversenyt az a versenyző nyeri, aki a verseny során a legtöbb pontot gyűjti. Körönként az első három versenyző pontot kap (5,3,2).

 

A tizenkét körös versenyben mindkét kategória első három helyezettje pénzdíjazásban részesül:
– az első harmincezer, a második húszezer, harmadik tízezer Ft-ot kap.

A pontverseny:
– első helyezettje tízezer, a második nyolcezer, harmadik ötezer Ft-ot kap.

Egyéb rendelkezések:

A versenyen mindenki saját felelősségére indul, verseny során a KRESZ idevonatkozó és a rendezők által ismertetett szabályokat mindenkinek be kell tartani, mert a verseny a közúti forgalom fenntartása mellet kerül megrendezésre. A versenyzőknek sportszerű magatartást kell tanúsítaniuk a verseny folyamán és az azon kívüli időszakokban is. A versenyzőknek a szervezők által biztosított rajtszámokban kell versenyezniük. A számokat behajtani, azokból levágni vagy bármi más módon átalakítani nem szabad. A rajtszámoknak minden körülmények között tisztán látható módon kell viselni és a verseny befejezése után a szervezőknek vissza kell adni.. A versennyel kapcsolatos észrevételeket a versenybíróság a helyszínen bírálja el. Fejvédő használata kötelező, a szervezők az esetleges balesetekért és károkért felelősséget nem vállalnak, kártérítésre nem kötelezhetők. A kiírásban nem szereplő eseményekre az MKSZ és az UCI szabályai mérvadóak. Minden, a versenyben részt vevő akár versenyző, hivatalos- vagy egyéb személy kijelenti, hogy tudomásul veszi a Versenyszabályzatot, és aláveti magát a versenykiírásban foglaltaknak, különös tekintettel az egyéb rendelkezések vonatkozó részeire. A korcsoportos áttételek ellenőrzése a befutó után, minden dobogós esetében megtörténik. Minden versenyzőnek balesetmentes és sikeres felkészülést kíván a Prolog csapata! A szervezők a változtatás jogát fenntartják.

 

Szervezők elérhetősége:

Veres Csaba +36204916007; prologszeged@gmail.com

www.cyclingteam.hu www.prologkerekpar.hu

Nevezés:

Előnevezni 2016.10.20-án 24:00-ig lehet az www.cyclingteam.hu oldalon, ekkor a nevezési díj a helyszínen (2016. október 22. szombaton 9.00-kor nyit a nevezési sátor) fizetendő, amely 2000 Ft-t indulónként. A verseny napján, a helyszínen is lehet nevezni, ekkor a nevezési díj 3000 Ft indulónként. A 3 körös versenyben indulók nevezése Ingyenes. De ettől függetlenül kérjük, hogy az elő regisztrációt végezzétek el, ezzel is meggyorsítva a helyszíni munkánkat!

Az előnevezés lezárult, köszönjük a nevezéseket!