László Sándor emlékverseny Magyar Kupa, győzelem elit kategóriában!

A három körös, 98 km-es futamon indultak a legtöbben, 5 kategóriában. Elég komoly tempót ment a boly, 42 km/h feletti átlag lett a végére! Az amatőrök nem is mind bírták a kiképzést, az igazolt kategóriák versenyzői alaposan megdolgoztatták a mezőnyt. Három kör alatt bőven volt alkalom a fárasztásra, végül négyen léptek el a főmezőnytől, az abszolút és egyben U23 győzelemért Filutás Viktor (Szuper Beton) és Kovács Máté (DKSI-KONTENT) mentek; az elsőséget Filutás szerezte meg. Rájuk fél percre látványos sprint döntött az Elit férfi kategória 1. és 2. helyéről, ahová Hemmert János (Mugenrace Team Prolog) és Hajdu Barna (DKSI-KONTENT) érkeztek, majd újabb fél percen belül érkezett a mezőny, a hajrán a két U19-es Orosz Gergő (FSZSE-FTC) és Molnár Gábor (BVSC Zugló) meccselt nagyot. Amatőr férfiaknál Nagy Gergő (MiránK DOMKK) a győzelmet, és az abszolút 10. helyet szerezte meg, míg a hölgyeknél Kenyó Anita (Dr.Bátorfi Agria KTK) győzött, végig a főmezőnyben kerekezve.

Elit férfi:
1, HEMMERT János (Mugenrace Team Prolog)
2, HAJDU Barna (DKSI-KONTENT / Debrecen)
3, SOLYMOSI Márton (Epronex Special-bikes)

Abszolút értékelésben Filutás, Kovács és Hemmert állhattak fel a dobogóra, így a 2016. évi László Sándor Emlékverseny győztese Filutás Viktor, a Szuper Beton versenyzője lett, ezzel elnyerve a 30 eFt pénzdíjat és a László Sándor Vándorserleget. A győztesek U13, Master2, Master3, Amatőr felnőtt, U23 és Elit férfi kategóriában a Regina Kerékpárbolt ajándékait vehették át, a WU15, U15, WU17, U17, WU19, U19 és a Felnőtt női kategóriákban pedig 10-10 eFt pénzdíjat nyertek.

Az időjárás kegyes volt a résztvevőkhöz, csak a hosszútáv befutója után kezdett esni az eső. A versenyközpont jól vizsgázott, a Rendőrség és a Polgárőrség tökéletesen látta el a feladatát, csakúgy, mint az egészségügyi személyzet. Köszönjük! A rendezés sikeresnek mondható, fennakadás nélkül zajlott minden.

 

Évadzáró Országúti Kerékpárverseny, Debrecen, 2016. október 16. László Sándor Emlékverseny from Kakuja Janos on Vimeo.

bvev2016_0x bvev2016_0 bvev2016_4 bvev2016_3 bvev2016_2 bvev2016